Ontdek Amsterdam vanaf het water

Per jaar ontdekken 3,1 miljoen mensen hiermee Amsterdam vanaf het water. Daarmee is het de populairste attractie van Nederland. De Fransen spreken van ‘bateau-mouche’, terwijl de Engelsen het over ‘canal cruiser’ hebben. Amsterdammers daarentegen zeggen weleens gekscherend ‘varende glasbak’. Wat wij bedoelen? De rondvaartboot natuurlijk! Al honderden jaren ontdekken mensen Amsterdam met deze topattractie.

Rondvaarten zijn populair in Nederland. Vraag je vriendin, oom, tante of vader of ze weleens een rondvaart hebben gemaakt en het antwoord is bijna zonder uitzondering ‘ja’. Terecht! Een rondje op de rondvaartboot is een leuke manier om de stad op een originele manier te leren kennen. Een rondvaartboot neemt je mee op een tocht langs de mooiste plekken in de stad. In Nederland varen er rondvaartboten door de grachten van Delft, Leiden, Groningen en natuurlijk Amsterdam.

Een van de eerste rondvaarten in Amsterdam.

De eerste keer is koninklijk
Koningin Elizabeth Stuart had in 1621 de eer om als eerste een rondvaart door de Amsterdamse grachten te maken. De parade van feestelijk versierde sloepen werd luidkeels toegejuicht door een duizendkoppige menigte. Elizabeth bleek een trendsetter. The Beatles, Nelson Mandela en Winston Churchill volgden haar voorbeeld.

OntdekAmsterdam - OranjeZelf de Oranjehelden achterna?
Wie kent de beelden uit 1988 niet? Na de gewonnen EK-finale in West-Duitsland werd het Nederlands Elftal feestelijk onthaald in Amsterdam. Een rondvaartboot, honderdduizenden hysterische fans en heel veel drankjes bleken het ideale recept voor een volmaakt volksfeest. Ben je het vergeten of een latertje uit Generatie Y? Dan hebben we gelukkig de beelden nog!

Rondvaartboten staan niet stilOntdekAmsterdam - Holland International
Rondvaartboten worden steeds moderner. De tijd van Elizabeth is long gone. Holland International Rondvaart blijft niet achter. Integendeel. Op de steiger kun je namelijk gebruik maken van WiFi. Tijdens de rondvaarten vertelt de audiogids je alles over de omgeving. Is de rondvaart voorbij en ben je terug bij de steiger? Dan is er weer toegang tot WiFi. Deel je foto’s, filmpjes en ervaringen op social media en je vrienden genieten gezellig mee.

Welke rondvaart lijkt jou leuk?
De Canal Bus neemt je mee langs de mooiste plekjes in de stad. Van de Prinsengracht tot het IJ en van de Amstel tot de Herengracht. Op de route krijg je in korte tijd een goede indruk van de historische Grachtengordel. Opstappen doe je vanaf verschillende punten in de stad. Onderweg stap je van de Canal Bus af bij jouw favoriete bezienswaardigheid. Kies je voor een bezoek aan het Anne Frank Huis, neem je de kids mee naar Nemo of ga je lekker een wandeling maken in het Vondelpark?

Jij bepaalt hoe lang je meevaart. De Hop On Hop Off Bus werd met 4 sterren beoordeeld door bezoekers van Tripadvisor.nl. Welke rondvaart kies jij? De Amsterdam Canal Cruise neemt je mee langs de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Of kies je voor een romantische rondvaart in de avond, zoals de Dinner Cruise of de Pizza Cruise?

Een rondvaart met de Canal Bus door Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *