Geniet van Amsterdam bij avond

Parijs wordt vaak de stad van het licht genoemd. In Nederland zou Amsterdam die eer moeten krijgen. Waarom?  Daar kom je maar op één manier achter: door een rondvaart in de avond te boeken. We kunnen je alvast verklappen dat Amsterdam ’s avonds op zijn mooist is.
De rondvaartboot neemt je mee door de grachten van het historische centrum van Amsterdam. De sfeervol verlichte grachtenpanden en schilderachtige bruggen brengen je in een ontspannen stemming. Kies jij voor een smakelijke, gezellige of romantische rondvaart in de avond?

Amsterdam Light Festival
Amsterdam staat van december tot half januari letterlijk in de schijnwerpers. De stad is dan het decor voor het Amsterdam Light Festival. Elk jaar heeft een ander thema. In 2013 was dit ‘Building with Light’. Vanaf de rondvaartboot geniet je van prachtige lichtinstallaties en spectaculair verlichte kunstwerken. Alvast voorproeven? Laat onderstaand aperitief in de vorm van een video je goed smaken.

Werelderfgoed heet je welkom
De Amsterdamse grachten zijn wereldwijd bekend. In 2010 besloot de UNESCO de Amsterdamse grachtengordel toe te voegen aan de Werelderfgoedlijst. De geschiedenis van de grachten gaat ver terug. In 1613 werd het besluit genomen tot de aanleg van de grachtengordel. Dat is al meer dan 400 jaar geleden! De bekendste grachten zijn:
–    Prinsengracht
–    Keizersgracht
–    Herengracht
–    Brouwersgracht

Karakteristiek voor de grachtenpanden is de grote diversiteit in architectuur. De panden werden in de loop van de tijd vaak verbouwd. Hierdoor zijn de gevels verschillend geworden. Herken jij de verschillende bouwstijlen, zoals trapgevels en halsgevels?

Grachtenpanden in Amsterdam ook te zien bij avond rondvaart

Van cosy cruise tot romantische rondvaart

Stromma is de grootste rondvaart rederij in Amsterdam. Wij nemen je mee over de grachten van de hoofdstad. Je hebt de keuze uit vier rondvaarten in de avond.

✓ Dinner Cruise
Tijdens de Dinner Cruise is het de vraag of je nog wel aandacht zal hebben voor de grachten…. Het viergangendiner dat ter plekke wordt bereid is een lust voor het oog. Geniet van culinaire hoogstandjes met op de achtergrond de verlichte grachten als adembenemend decor. Alle drankjes zijn bij de prijs inbegrepen, net als de koffie en thee na de maaltijd.

✓ Pizza Cruise
De Pizza Cruise neemt je in 1,5 uur mee langs de mooiste plekjes van Amsterdam. Je begint de tocht met een hapje en een drankje, en al snel wordt jouw favoriete pizza aan boord bezorgd. Deze cruise is bijzonder geschikt voor families met kinderen.

✓ Cocktail Cruise
Willen jij en je vrienden weleens wat anders dan in de kroeg hangen? Kies dan voor de Cocktail Cruise! Terwijl je geniet van je favoriete cocktails en huisgemaakte hapjes, trekken de Amsterdamse grachten langzaam aan je voorbij. Als je rond 22.00 uur weer de boot afstapt, sta je al met één been in het Amsterdamse nachtleven.

✓ Candlelight Cruise
Je nieuwe vlam verrassen met een romantisch avondje uit? Of sloeg de vonk al jaren geleden over en wil je liefde opnieuw vieren? De Candlelight Cruise is dé meest romantische rondvaart voor alle stellen. Onder het genot van een heerlijk kaasplateau met bijpassende wijnen trekt het UNESCO Werelderfgoed aan jullie voorbij.

Samen genieten van de Candlelight Cruise avond rondvaart in Amsterdam

Samen genieten van Amsterdam by night
Heb je zin in een romantische, gezellige of smakelijke cruise? Dan hopen we je snel te zien op de rondvaartboot. In de avond, natuurlijk. Want dan laat Amsterdam zich van zijn mooiste kant zien. Geniet van de grachten én van elkaar tijdens de cruise. Ben jij de volgende die in Amsterdam het licht ziet?

Uitzicht op de grachten van Amsterdam tijdens avond rondvaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *